Tabak do vodnej fajky
Tento tabak je iný ako klasický tabak v cigaretách. Je mokrý.
Tabaky sa skladajú z 30% z tabaku a zo 70% z ovocnej melasy. Väčšina tabakov sa nakladá do medu, ale niektoré tabaky sú upravované chemicky, vďaka čomu dosahuje pri fajčení vyššie chuťové kvality.
Existujú rôzne druhy tabakov- silne aromatické tabaky (napr. Kapučíno, ruža), aromatické tabaky (napr. mandarínka, karamel, kokos) a jemné tabaky (napr. višňa, vanilka, mäta).
Uhlíky
Existujú dva druhy uhlíkov, a to: samozápalné uhlíky a klasické uhlíky (klasické lisované brikety z dreveného uhlia).
Pri použití samozápalných uhlíkov dochádza ku chemicky zmenenej chuti počas fajčenia a teda sa stráca pôvodná chuť tabaku. Jedinou výhodou samozápalných uhlíkov je, že netreba otvorený oheň, lebo je možné zapáliť ho obyčajných zapaľovačom a do niekoľkých sekúnd je rozpálený.
Výhodou klasických uhlíkov je kvalitná, nezmenená chuť tabaku a taktiež je možné rozštvrtiť ho a počas fajčenia s ním manipulovať. Tiež dlhšie vydržia ako samozápalné uhlíky. Existujú aj kokosové brikety, ktoré sú ekologickým produktom a pri ich spaľovaní sa nevytvára zápach ani dym.
Tarbuš
Je vyrobený z plechu. Počas fajčenia slúži na uchovávanie vyššej teploty v okolí korunky. Ak pri fajčení dôjde k prevráteniu vodnej fajky, tak je tu menšia pravdepodobnosť popálenia koberca, lebo uhlíky zväčša ostanú v tarbuši.